Afbeelding contactpersoon

Frank Baltes

Register (sport) podoloog

Ontmoet Frank Baltes. Hij is als register (sport) podoloog werkzaam bij Podozorg Hoorn-Zwaag.

Persoonlijke geschiedenis

Ik ben Frank Baltes, 41 jaar en woonachtig in Zwaag. Sinds 2012 als Registerpodoloog actief binnen de orthopedische schoenmakerij. Vanaf mei 2017 run ik mijn eigen Podozorg praktijk te Zwaag / Hoorn. Naast mijn vaste spreekuren ben ik op verzoek ook als Registerpodoloog aanwezig bij Fysiopartners Heiloo en Heerhugowaard. Tevens ben ik als voetspecialist voor wandelaars regelmatig te vinden bij Karsten Travelstore.

Al sinds mijn 7de levensjaar ben ik te vinden op de atletiekbaan. Eerst als atleet en daarna ook als atletiektrainer bij a.v. Hollandia. Het analyseren en verbeteren van looppatronen is mij dus niet vreemd en is dan ook de aanleiding geweest Register (sport) podoloog te worden.

Naast mijn basis opleiding tot (register) podoloog (opleiding aan de Academie voor Podologie op HBO-niveau) volg ik regelmatig cursussen en lezingen om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Zo heb ik de afgelopen tijd deelgenomen aan:

  • Post-HBO sportpodologie;
  • Lezing Ontwikkeling van de kindervoet;
  • Seminar Voetentraining;
  • Cursus Hardlooptechniek;
  • Cursus Biomechanica en Loopanalyse;

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.