Werkwijze van Podozorg Hoorn-Zwaag

Wat kan ik voor u betekenen?

Als (register) podoloog

Als podoloog binnen Podozorg bied ik oplossingen voor uw klachten die hun oorzaak vinden in uw voeten. Dit kan pijn in de voet zelf zijn maar ook pijn elders in het lichaam. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van uw lichaam.

Klachten ontstaan van jong tot en oud en door vele verschillende omstandigheden zoals groei, veroudering, ziekte, werk, sport, overbelasting, schoeisel etc. Door voortdurende scholing, ervaring en samenwerking komen we tot de beste oplossing voor uw specifieke klacht.

Als (register) sportpodoloog

Als (register) sportpodoloog ben ik tevens gespecialiseerd in het analyseren van de voet, het lichaam en uw schoeisel in relatie met de bewegingen tijdens het sporten. Denk hierbij aan wandelen, zaal- en veldsporten, tennis, golf, hardlopen, wielrennen, skiën etc.

Hoe ziet een podologische behandeling eruit?

Een behandeling start bij mij altijd met een goed inhoudelijk gesprek om te achterhalen wat uw klacht precies inhoud en wat de oorzaak kan zijn. Vervolgens onderzoek ik uw voeten en waar nodig andere lichaamsdelen en analyseer ik uw houding en bewegingen tijdens het gaan en staan.

Door middel van een (digitale) voetafdruk wordt de belasting en voetvorm vastgelegd. Alle verzamelde informatie wordt vervolgens gebruikt om het juiste plan van aanpak te kiezen. Waar nodig werk ik graag samen met andere specialisten zoals fysiotherapeuten, manueeltherapeuten, osteopaten etc. om te komen tot het beste resultaat.

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.